3 d'abril de 2023

Benvinguts al nostre blog, on avui els parlarem d’una de les nostres grans passions: el formatges. A Xarcuteries Margarit som autèntics fans dels formatges i no podem resistir-nos a la temptació de provar cada tipus i varietat que se’ns creua per davant. Si ets com nosaltres i t’encanta gaudir del sabor únic del formatge en totes les seves formes, segueix llegint!

El formatge, un dels aliments més complerts

El formatge és un dels aliments més versàtils, deliciosos i nutritius que existeixen. És perfecte per acompanyar un àpat o simplement per gaudir-lo sol. També és un ingredient ideal per a moltes receptes.

Existeixen tants tipus i varietats de formatges que sempre hi ha alguna cosa nova a descobrir. Cadascun té el seu propi sabor, textura i aroma, per la qual cosa mai t’avorriràs d’ells. Curats, semi curats, frescos, pasteuritzats, de cabra, vaca, ovella… Les possibilitats son infinites!

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és vitrina-quesos-1024x443.jpg

Més de cent varietats de formatges

La nostra passió ens porta a seleccionar formatges de prop de vint països diferents. De casa nostra però també d’arreu d’Europa, sumant més de cent varietats. A les vitrines de les botigues mai no hi falten els clàssics com l’emmental, el rul·lo de cabra o el parmigiano. Però si t’agrada tastar i descobrir coses diferents, també pots trobar-hi l’Appenzeller arribat des dels mateixos Alps suïssos, el Massdam holandès o els francesos Reblochon i Tentation de Saint Félicien.

Per suposat, ens agrada donar suport als productors locals, elaboradors artesanals, que fan formatges excel·lents com l’osonenc Molí de l’Alzina, el clàssic Mató de Montserrat, el Sarró de cabra i de búfala i el Tovalló fets al Moianès.

I si vols de tot una mica, una safata de formatges és el que busques

Les safates sempre són molt pràctiques per a qualsevol àpat de caire festiu. Explica’ns quins són els teus gustos i et farem una proposta ben complerta. I sense oblidar de posar-ho tot ben maco!

Aprenem dels autèntics experts

Com amb molts d’altres productes que oferim a les botigues, és important per a nosaltres conèixer de primera mà els elaboradors així com l’entorn on es fan els formatges. És molt enriquidor aprendre dels experts i descobrir noves propostes. Esperem que, com a bon amant formatger, gaudeixis com nosaltres tastant aquests productes que tant de joc ens donen al paladar!